Tűzgyújtási tilalom

 
A tűzgyújtási tilalmat a várható időjárás, az erdei biomassza állapota és az elmúlt időszak tűzesetei alapján, minden nap megyénként jelölik ki a NÉBIH erdészeti igazgatóság és a Katasztrófavédelem szakemberei. Az új rendszer célja, hogy csak a feltétlenül indokolt ideig legyen lerendelve tűzgyújtási tilalom az egyes területeken. Segítségével időjárási változás esetén gyorsabbá válik a tilalom elrendelése és visszavonása.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a Nébih FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Programjának honlapján vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett interaktív erdészeti térképen tájékozódhatunk. Kikereshetjük a lakóhelyünket vagy a tervezett kirándulási helyet, illetve a környékén található erdőterületek beazonosíthatók a térkép segítségével.
 
Az alábbi térképre kattintva az erdészeti hatóság által készített interaktív tűzgyújtási tilalom térképre navigál, ahol további információkat talál, illetve be tudja azonosítani a lakóhelye környékén található erdőterületeket.
 
Napi tűzgyújtási tilalom

 

 


 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. Emellett a tűz sokszor a szomszédos területekről terjed át az erdőre, így mindenhol fontos az elővigyázatosság.
 
 

Mecsekerdő Zrt.