MECSEKERDO PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       deutche   english   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Hírek

A vizes élőhelyek védelmében

  A vizes élőhelyek számos növény- és állatfajnak adnak otthont és így az erdei ökoszisztéma nélkülözhetetlen részei.  A Mecsekerdő a vizes élőhelyek világnapja alkalmából azokat a természetvédelmi intézkedéseket mutatja be, amelyeket az erdőgazdaság területén lévő élőhelyek védelmében indított az elmúlt időszakban.

Részletek
Központban a név - A Mecsekerdő névpályázatot hirdet új látogatóközpontjára

2022 őszére készül el a Mecsekerdő új természetismereti központja, amely  mintegy ötszáz négyzetméteren, két szinten várja majd a látogatókat. A Mókus Suli erdei iskola új oktatótermei mellett a létesítmény központi része a Mecsek hegység élővilágát, geológiai és hidrológiai érdekességeit, kultúr- és ipartörténeti értékeit, valamint a hegységhez és annak erdeihez kapcsolódó emberi tevékenységeket bemutató állandó kiállítás. A Mecsekerdő Zrt. nyilvános ötletpályázatot hirdet a 2022. végéig felépülő új természetismereti központjának elnevezésére. 

Részletek
Útlezárás fakitermelés miatt

  2022. január 19-én és 20-án a Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészete területén húzódó, Kisvaszart Alsómocsoláddal összekötő üzemi út mindkét napon, 7.00 órától 17.00 óráig fakitermelési munkálatok miatt lezárásra kerül.

Részletek
tovább