Karácsonyi fenyő a közösségért

 
Több mint négyszáz karácsonyfát ajándékozott a Mecsekerdő kórházaknak, közintézményeknek, szociális és gyermekotthonoknak, civil szervezeteknek – köztük a Nagycsaládosok Országos Egyesületének, a Színes Gyöngyök Egyesületnek –, valamint templomoknak, plébániáknak. 

 
 
A Mecsekerdő idén is követi több évtizedes közösségteremtő és -fenntartó hagyományát: karácsony közeledtével, az ünnep szebbé tételének szándékával december elején több száz fenyőfát adományoz a pécsi és Baranya megyei szociális és egyházi intézményeknek, civil szervezeteknek.
 
A Mecsekerdő a saját eszközeivel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy oda is jusson fa, ahová esetleg nem kerülne, ahol a szűkebb anyagi lehetőségek miatt épp a karácsonyfa megvásárlásárló kell lemondani. Az erdőgazdaság célja, hogy ott is színes égők fénye és fenyőillat járja át a szobát néhány hétig, ahol az év többi részén a fehér szín az uralkodó, azok a gyerekek és idősek is körülülhessék szenteste a fát, akikről lemondott, távol van, netán már nincs is családjuk.

A Mecsekerdő a fenyőfákat nem az erdőből vágja ki, hanem az erre a célra létesített és szakszerűen gondozott karácsonyfa-telepekről szállítja az érintetteknek, illetve az átvételre kijelölt  erdészethez.
 
Kelt: 2021.12.08. 13:24
Link küldése E-mailben $a_print

Mecsekerdő Zrt.