Földrajzi helyzetünk

Baranya egyike hazánk legváltozatosabb földrajzi adottságokkal rendelkező megyéinek. Ártér, dombság és hegyvidék harmonikusan kapcsolódik egymáshoz. Ezen a tájon gazdálkodik a Mecsekerdő Zrt. 55 ezer hektáron, amely Baranya erdőterületeinek a felét teszi ki. Gazdálkodási területünk déli határa a Dráva folyó, ártéri erdőterületeivel, 100-110 méter tengerszint feletti magasságban. A Dráva-síktól északnyugati irányban található a Zselic, amely pannonkori dombvidék, átlagosan 140-300 méterrel a tengerszint felett. A kelet-nyugati irányban húzódó Mecsek-hegység pedig a Dél-Dunántúl egyik legnagyobb szigethegye, legmagasabb csúcsa a Zengő, 682 méteres magassággal.
 
Az alábbi térkép a Mecsekerdő Zrt. 5 erdészete által kezelt területeket jelöli különböző színekkel, emellett a zöld szín a védett, a vörös pedig a fokozottan védett területeket mutatja.
 
(Térkép jobb fölső sarkában látható négyzetes ikonra kattintva új ablakban jelenik meg a Google térképkezelő felülete, amelynek bal oldali sávjában színmagyarázat és ki-be kapcsolható rétegek segítik a tájékozódást.)
 
 

Mecsekerdő Zrt.